ARTILLERY GENIUS PRO 3D YAZICI
Dünya çapında 80’den fazla ülkede yüksek satış oranlarına ulaşan Artillery markası, her geçen gün kendisini geliştirip büyümeye devam etmektedir. Bu yazımızda da Artillery 3D Yazıcı markasının Genius Pro 3D yazıcı kurulumu , özellikleri ve kalibrasyonla ile ilgili bilgiler vereceğiz.
Bir önceki model olan Genius'un beğenilen şık tasarımı, ufak çaplı iyileştirmeler ile Genius Pro içinde kullanılmıştır. Milimetrik olarak 220 ‘e 220 bir baskı alanına sahip olan bu model, 250 mm yüksekliğe kadar çıkabilmektedir. 250 mm/sn hareket hızına sahip olan bu yazıcı 150mm/sn ‘e kadar rahatlıkla çalışabilmektedir.
Alanında öncü kablo tasarımı ile daha uzun kullanım ömrü sunmaktadır. Aşırı akım, yüksek sıcaklık, kısa devre ve diğer tehlikelere karşı koruyan gelişmiş bir kablo yapısına sahiptir.
Yepyeni direct drive Titan ekstrüderi sayesinde PLA, ABS, TPU ve ahşap katkılı filamentleri rahatlıkla basabilirsiniz. Ayrıca yüksek ekstrüzyon ve hızlı baskı imkânı sunan volkano nozulu, 260 santigrat dereceye kadar ısınabilmektedir.
Temperli cam tablası, baskılarınızın kolayca yapışmasını sağlar. İki dakikadan kısa sürede 80 santigrat dereceye ve 60 saniye sonunda 120 santigrat dereceye ulaşır. Yüksek termal iletkenliği ile hızlıca ısınabilen bu tabla, 130 santigrat dereceye kadar ısınabilmektedir.
Çift milli senkron çalışan Z-eksen tasarımı, daha iyi katman kalitesi ile daha stabil bir performans sunar. Özel step motorları, ultra sessiz sürücüleri ve düşük desibel çalışma modu sayesinde sessiz çalışan bir yapıya sahiptir.
Otomatik yatak kalibrasyonu, baskı yüzeyini hassas bir şekilde ölçerek manuel kalibrasyondan oluşabilecek sorunları en aza indirir. Filament sensörü, filament bittiğinde baskıyı otomatik olarak durdurur. Ayrıca güç kesintisi yaşandığında baskıya kaldığı yerden devam edebilir. Renkli dokunmatik ekranı, kullanım kolaylığı sunan bir arayüze sahiptir. Yazıcının üzerine 45 derece açıyla konumlandırılan ekranı, rahat bir kullanım sunar.
Artillery Genius Pro 3D Yazısı Kurulum
3D yazıcı kurulumu nasıl yapılır ve 3D yazısı ile neler yapılabilir gibi konuları birçoğumuz merak etmişizdir. Biz de bu süreci kolaylaştırmak için detaylı bir şekilde kurulum sürecini anlatacağız.
Kurulumdan önce kutuyu dikkatlice açınız. Kutunun içerisinden Anakasa, Z-Eksen Profili, Alet çantası, Filament Tutucu Yan Parçaları, Güç Kablosu ve Kurulum Kılavuzu çıkmaktadır.
Alet çantasının içerisinde ise; filament tutucu ara parçaları, alyan seti, anahtar, şerit kablo, nozul, tekerler, nozul iğnesi, switch, kablo bağı, USB Bellek ve USB kablosu yer almaktadır. Tüm malzemeleri çıkardıktan sonra 3D yazıcı kurulumu aşamasına geçebilirsiniz.
İlk olarak Z-Eksen profillerini kasaya sabitleyin. Filament tutucunun parçalarını birleştirin. Yazıcının üzerine yerleştirip sabitleyin. Filament sensörünün kablosunu takın. Z-eksen profillerinin altında yer alan kabloları da takın. X-eksen profilindeki kelepçeleri kesin. Z-ekseninde hareketi sağlayan tekerleri, cıvata yardımı ile ayarlayın. Ekstrüderin hareketini sağlayan tekerleri, altında yer ara somun ile ayarlayın. Tablanın üzerinde yer alan yazıyı sökün. Güç anahtarının 230V ‘da olduğuna emin olduktan sonra güç kablosunu takıp çalıştırabilirsiniz.
Artillery Genius Pro 3D Yazısı Kalibrasyon
3d yazıcılarda kaliteli baskılar elde etmenin en önemli yolu kalibrasyondur. Hazır baskı profilleri kullansanız bile, iyi kalibre edilmemiş bir yatak, istediğiniz baskı sonucunu vermeyecektir.
Kalibrasyon işlemi için ilk olarak “Tools” menüsünden “Heat” kısmına gelin. Buradan ekstrüder ve tablayı ısıtın. “Home” kısmından eksen merkezlemesini gerçekleştirin. “Level” kısmından 5 noktada manuel kalibrasyon yapın. “First” noktasından başlayarak sırasıyla ilerleyin. Bir kâğıt ile nozul ve tabla arasındaki mesafeyi platformun altında yer alan tekerden ayarlayın. Unutmayın, kâğıdın sıkışmadan hareket edebilmesi ve aynı zamanda nozul ucunun kâğıda temas etmesi gerekmektedir.
“Fourth” noktasına kadar bu işlemi tekrar edin. Ardından yatay bir düzlem oluşturulana kadar aynı sırayı izleyerek tekrar ve tekrar köşe noktalarını kontrol edin. “More” kısmından “Z=0” konumuna getirin. Bir kağıt yardımıyla nozul ile tabla arasındaki mesafeyi ayarlamak için ekrandaki yön tuşlarını kullanın.“Auto Level” e tıklayarak otomatik kalibrasyon alın ve ayarları kaydedin. Filamenti takıp baskınızı alabilirsiniz.
Filamenti tutucuya yerleştirip ucunu 45 derece açıyla kesin. Filamenti sensörün içerisinden geçirin. “Move” kısmından ekstrüderi yukarıya çıkartın. “Tools” dan “Change” e gelin. “in” e tıklayıp nozulun ısınmasını bekleyin. Ekranda çıkan uyarıdan sonra mandala basılı tutarak filamenti ekstrüderin içerisine ittirin. Ardından “Confirm” e tıklayın ve akışı kontrol edin. “Set” menüsünden File kısmına girip USB ‘i seçin. Ardından “Print” menüsünden baskınızı başlatabilirsiniz.
''Milli Piyango İdaresi'nin 13.10.2023 tarih ve E-40453693-255.01.02-45211 sayılı izni ile 3D TEKNOMARKET A.Ş. tarafından düzenlen Çekilişimize takılmak için linke tıklaya bilirsiniz''
VIDEO